Gal kam keksiukų? Ech… visiškai nuraunantys stogą! Tokie šokoladiniai, tirpstantys burnoje, kurių norisi dar ir dar! O didžiąją keksiukų dalį sudaro saldžiosios bulvės. Skamba keistai? Patikėk, valgydamas jų nė kvapo neužuosi ir nepatikėsi, kad jų ten yra!
Saldžiosios bulvės keksiukams suteikia kreminę konsistenciją, o valgant desertą, gali pagauti save galvojant, kad valgai Lava cake. Tik tiek, kad šis keksiukas yra kur kas vertingesnis savo maistine verte. Crazy! Jei ir tu norėsi įsisukti į virtuvės eksperimentus su šiais keksiukais, pranešk kaip sekėsi!
7 vnt keksiukų reikės:
320 g saldžiųjų bulvių (neapdorotų)
55 g riešutų sviesto
2 v.š. kakavos
0,5 a.š. cinamono
30 g medaus
25 g juodojo šokolado
0,5 a.š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
1. Bulves nulupti, supjaustyti vid. dydžio gabaliukais ir išvirti.
2. Atvėsinti ir trintuve sumalti iki vientisos masės.
3. Į bulvių masę sudėti riešutų sviestą, medų, kakavą, cinamoną, kepimo miltelius, smulkiai pjaustytą šokoladą ir viską gerai išmaišyti.
4. Masę dėti į keksiukų formeles.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180C apie 25-30 min.
6. Palikti keksiukus atvėsti. Ir bent jau man, skaniausia keksiukus valgyti šaltus, iškart ištraukus iš šaldytuvo, labai atsiskleidžia jų tikrasis skonis. Niam!
Tavo patarėja mitybos ir sveikų receptų klausimais – dietistė Estera