Tai – vienas greičiausių būdų, kaip pasiruošti skanius, maistingus pusryčius nestovint ilgai virtuvėje. Tiesą sakant, šie pusryčiai man gavosi labai spontaniškai, iš to, kas buvo likę šaldytuve. Tad didelis džiaugsmas, kad neteko išmesti maisto ir iš jo pavyko sukurti skanius pusryčius, kuriuos tikrai kartosiu ir kartosiu.
1 tortilijai reikės:
1 tortilija (naudojau pilno grūdo, bet galima naudoti kokią turite)
1 kiaušinis
2 didelės saujos špinatų
1/3 vid.dydžio svogūno
1 v.š. humuso
40 g fetos sūrio
1 v.š. džiovintų saulėje pomidorų
1 a.š. aštraus padažo
Pagal skonį druska, pipirai
Gaminimo eiga:
Pjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje su šiek aliejaus, kol gražiai paruduoja. Dėti į keptuvę špinatus ir šiek tiek apkepti. Į keptuvę su daržovėmis įmušti kiaušinį, sudėti padažą, druską, pipirus ir maišyti iki kol kiaušinis iškeps. Ant tortilijos tolygiai paskirstyti humusą, patrupinti fetą, dėti pjaustytus džiovintus pomidorus ir keptą kiaušinį su daržovėmis. Tortiliją suvinioti į volelį ir šiek tiek pakepti sumuštinių keptuvėje. Skanaus!
Paruošė tavo dietistė Estera, Spalvotas skonis